Welkom in de Visuele Schoolkantine!

Maak elk lesuur onvergetelijk door eenvoudige, effectieve tekeningen.

Maak een keuze uit ons inspiratie-menu. Wat dacht je van nieuwe kennis slurpen, een proefles of snackable content om meer te leren over de kracht van visuele ondersteuning in het onderwijs? Klik op de buttons om te proeven van al het lekkers dat we je te bieden hebben.

Ga nu aan de slag met Teken je Les!

Dit zeggen je collega's uit het onderwijs erover:

“Veel van onze leerlingen spreken Nederlands als Tweede Taal. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee”
Marjolein Silvania-Klunder (PO)

“De doelgroep die ik mijn klas heb houdt over het algemeen niet van lezen en ik hoopte dat ik ze met plaatjes beter kon bereiken. Ik heb eerst zelf geoefend. Daarna ben ik gestart met mijn mentorklas, waar ik kleine opdrachtjes ondersteunde met tekeningen. Toen die in goede aarde vielen, ben ik door gegaan”.
Patricia Koeman-Knijff (VMBO)

“Ik dacht, ik ga het gewoon doen. Niet iedereen hoeft het ‘leuk’ te vinden. Naast dat het bewezen effectief is om de cognitieve load te reduceren, helpt het om te verhelderen wat je bedoelt, kunnen studenten de stof beter onthouden en vooral: het brengt ontzettend veel plezier en ontspanning in je eigen werk”.

Sandra Lousberg -Risbo Instituut (onderdeel van de Erasmus Universiteit)

“Het voordeel van tekeningen is dat ze snel in te zetten zijn. Alles wat je nodig hebt, heb je al voor handen in de klas. Kinderen leren als ze niet alleen luisteren, maar ook kunnen kijken naar een tekening of plaatje. Zeker bij kleuters, die ook nog niet kunnen lezen, is visuele ondersteuning nodig. Die moeten het echt hebben van afbeeldingen. Maar ook als kinderen eenmaal leren lezen blijft het handig. In groep 3 zette ik het ook in bij de instructies tijdens rekenen. Kinderen snappen mijn uitleg beter met tekeningen”. 
Maike Douglas-Westland (PO)