Workshop Teken je Les bij jullie op school

Verander de manier waarop je lesgeeft, één tekening per keer

Stel je een studiedag voor waar elke leraar met een glimlach vertrekt…
Want: deze studiedag was inhoudelijk én leuk!
Er is geleerd én gespeeld.
Geïnspireerd en vol nieuwe ideeën sta je buiten én met een praktische methode om deze ideeën direct in de klas toe te passen.
Dat is de workshop Teken je Les, waar leren en plezier maken hand in hand gaan, en waarin jullie team de het visueel ondersteunen van het onderwijs met tekeningen meester wordt!

Waarom ‘Teken je Les’?

In een wereld waar informatie sneller dan ooit wordt gepresenteerd, wordt de spanningsboog van leerlingen steeds korter. Informatie wordt vluchtig verwerkt en dit maakt geconcentreerd leren lastig. Visuele hulpmiddelen kunnen de sleutel zijn tot betere betrokkenheid en begrip bij leerlingen.

Het is wetenschappelijk aangetoond:

Door tekeningen te gebruiken tijdens een instructie, uitleg of samenvatting, zorg je voor:

Sneller begrip

Inzicht en overzicht (leerlingen zien sneller samenhang)

Dieper leereffect

Langer onthouden

Betere retentie

En voor jullie zelf is het heel leuk om dit te leren! 

Teken je Les gebruikt eenvoudige tekeningen en symbolen om complexe concepten te vereenvoudigen, waardoor de leerstof voor alle leerlingen toegankelijker wordt.

De ervaring van Annemieke

Annemieke Hoogvelt- van Wijk is schoolmaatschappelijk werker bij Schoolformaat, onderdeel van Stichting Jeugdformaat.

Ik raad het mijn collega’s heel erg aan om tekeningen te gebruiken. Naast het leerrendement speelt de fun-factor een grote rol. We bespreken soms lastige onderwerpen, maar het samen tekenen maakt het minder beladen. Ik merk dat leerlingen en hun ouders via de tekeningetjes meer open staan voor het ontvangen van stof. Dit geldt trouwens ook voor docenten. Ik merk dat tekeningen ook bij lastige onderwerpen voor een glimlach zorgt.

Wat biedt onze workshop Teken je Les?

Leren door te doen

Onze workshop biedt een praktische, interactieve sessies waarbij jullie leren door te doen. Onze trainer leert jullie stapsgewijs hoe te tekenen op een manier die haalbaar en laagdrempelig is. Ieder teamlid -creatief of niet- kan met onze methode leren hoe visuele ondersteuning geïntegreerd kan worden in dagelijkse lessen.

Teambuilding

Deze workshop is een leerervaring én een kans om als team samen te werken en te groeien. De workshop bevordert  creativiteit, positieve feedback en heldere communicatie: essentiële elementen voor een succesvol schoolteam.

Plezier met een doel

Wij geloven dat leren het meest effectief is als het leuk is. Dit geldt voor leerlingen én docenten. Onze workshops zijn ontworpen om plezier te maken, terwijl we serieuze onderwijstools bieden.

Extra oefening na afloop

Het is mogelijk om het team na de workshop -tegen minimale investering- toegang te geven tot de online cursus Teken je Les, boordevol extra oefenmogelijkheden! 

De ervaring van Marjolein

Marjolein Klunder, intern begeleider

Veel van onze leerlingen spreken Nederlands als Tweede Taal. Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. In de woordenschat lessen en overige lessen is visuele ondersteuning essentieel.

Ik maak in de verschillende groepen geregeld gebruik van tekeningetjes om te visualiseren wat een woord betekent. Inmiddels tekenen leerlingen ook lekker mee!

Dit komt aan bod:

De toegevoegde waarde van visuele ondersteuning tijdens de les
Tekenen met basisvormen
Visuele woordenschat opbouwen: het begin van jullie beeldenbibliotheek
Praktische toepassingen in de les en op school

Optioneel:

Uitbreiding met een extra dagdeel om de toepassing te verdiepen
Na afloop zélf verder oefenen met de online modules van Teken je Les

Zo kan jullie studiedag eruit zien:

Na het kopje koffie met iets lekkers, gaan we aan de slag met Teken je Les. Alleen al van het zien van de materialen, wordt iedereen blij!

Deze workshop, met onze Teken je Les trainer is actief en interactief. Je leunt bepaald niet achterover. In onze workshop leun je juist vóórover. Over je papier gebogen leer je met stapsgewijze oefeningen hoe je tekeningen maakt die je kunt integreren in je lessen.

Na de lunch kunnen jullie zélf aan de slag met het inhoudelijke middagprogramma, óf wij werken met jullie door.

We gaan op een visuele manier aan de slag met een relevant vraagstuk voor jullie school. Dit doen we met creatieve werkvormen. We werken toe naar een visuele samenvatting van de ideeën in het team.

Zo passen jullie de visuele technieken direct toe bij het bespreken van een inhoudelijk thema. Denk aan het uittekenen van jullie visie, het vormgeven van een plan etc.

Voor wie is dit geschikt?

De “Teken je Les” workshop is ideaal voor:

  • Basisscholen en middelbare scholen die hun onderwijsmethoden visueel willen ondersteunen.
  • Docententeams die op zoek zijn naar een productieve en plezierige studiedag.
  • Schooldirecteuren die willen investeren in de professionele ontwikkeling van hun personeel en tegelijkertijd het werkplezier willen vergroten.

 

Plan nu jullie workshop!

Hebben jullie zin gekregen om met ons aan de slag te gaan?
Mooi! Want wij kijken er naar uit om jullie team te verrijken met de kracht van visuele communicatie. 

Neem contact met ons op voor meer informatie, of een vrijblijvende offerte.